El dilluns 22-novembre vam dedicar la classe de teoria a conèixer amb més detall què és la web 2.0, i vam veure uns quants exemples de l'ús de XML per intercanviar informació.
El llenguatge HTML ens serveix per estructurar, enllaçar i mostrar textos a Internet, fent èmfasi sobretot en el seu format (negreta, cursiva,taula, llista, títols, ...). Però per definir l'estructura, el contingut dels texts, utilitzem XML. Podeu veure un exemple d'un fitxer XML amb informació d'un catàleg de CDs. En aquesta pàgina trobareu alguns exemples més. El llenguatge XML és un dels pilars en els que es basa la interoperabilitat, un dels drets dels ciutadans des que va entrar en vigor la Llei 11/2007 sobre l'accés dels ciutadans als serveis públics.
Un altre exemple és el projecte de la Generalitat de Catalunya per publicar en un format obert les seves dades. Per exemple, la publicació de la previsió meteorològica en un format XML, que després el servei de Meteocat utilitza per mostrar a la seva pàgina amb el format que considera més adient. Això només és un petit exemple, però hi ha varis projectes en curs com incidències del transport públic o l'observatori d'emergències i seguretat.
També vam veure un vídeo sobre l'evolució de la web, i com la web 2.0 es nodreix dels continguts que generem els usuaris. Us el deixo a continuació:
Per finalitzar, vam veure la diferència entre fer una cerca "tradicional" amb Google buscant els termes "european writers" http://www.google.es/search?q=european+writers i fer la mateixa cerca amb un nou buscador semàntic anomenat Google Squared (encara en fase de proves) http://www.google.com/squared/search?q=european+writers.
Ens seguim llegint!!
No hay comentarios:
Publicar un comentario